Een nieuw begin

april 29, 2014 • Blog • Views: 2598

Blog 1.

Al jaren droom ik ervan om ondernemer te worden. Na 16 jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben en 26 jaar in het onderwijs heb ik de stap durven nemen. Van je droom werkelijkheid maken. In mijn baan als verpleegkundige heb ik veel geleerd. Ik heb er zeker geen spijt van dat ik voor dit beroep heb gekozen. In de verpleging heb ik veel geleerd zowel sociale vaardigheden als technische vaardigheden. Ik heb geleerd te relativeren en dicht bij mezelf te blijven. Dit heb ik voortgezet in het onderwijs. Ook hier heb ik leren omgaan met mensen zoals ze zijn. Kennisoverdracht aan studenten en begeleiden van studenten heb ik als heel mooi ervaren. Het heeft veel voldoening gegeven. Er zijn veel overeenkomsten tussen patiënten en studenten. Ik heb ervaren dat het dankbaar werk is en dat verpleging en onderwijs niet zomaar op mijn pad is gekomen. Ik denk dat het werk gewoon bij mij hoort. Maar toch wilde ik van werk veranderen.
Ook in de winkel merk ik dat de mensen die er komen in wezen niet veel verschillen met patiënten of studenten. Ook hier ontmoet ik unieke mensen. Ik geniet van de gesprekken die we hebben, van de ervaringen die we delen. De winkel is voor mij daarom niet alleen een winkel maar ook een ontmoetingsplaats.
Een andere bijkomstigheid is de liefde voor de sport. Ik kan genieten van prestaties die sporters leveren, maar vooral van hun doorzettingsvermogen en de wil om iets te bereiken. Hun gedrevenheid is om jaloers op te zijn.
Vanaf september 2013 doe ik de opleiding sportmassage. Wat ik hiermee ga doen weet ik nog niet. Maar hierover misschien later wat meer.
Nu zet ik me vooral in voor het ondernemerschap. Mijn streven is om binnen twee jaar bekendheid te krijgen met het concept van de winkel en natuurlijk uit de kosten te komen.
A4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *